Slaapmaatje/Slaaprol of Sleepmate

SLAAPMAATJE / SLAAPROL OF SLEEPMATE?


Hoe ligt u in bed en wat betekent dat voor u? De  juiste zijligging is met het slaapmaatje.

Op de zij liggen met gedeeltelijk opgetrokken knieën, biedt warmte en bescherming. Het voorkomt een te grote beweeglijkheid, waarbij het lichaam in een verkeerde houding komt te liggen.
Het enige echte, originele slaapmaatje is gevuld met 100% natuurlijke gekaarde Java-kapok en heeft een lengte van 110 cm. Het 100% gekaarde Java kapok is het warm in de winter, maar heerlijk koel in de zomer. Wij leveren al meer dan 26 jaar het slaapmaatje met molton en katoenen sloop.

Het natuurlijke gekaarde kapok neemt ’s nachts gemakkelijk uw transpiratie vocht op terwijl u slaapt en geeft dit vocht overdag weer af aan de omgeving.

Pas op: Er is veel namaak met goedkope synthetische vulling , waarbij u veel gaat zweten.

Slapen in de zijligging zonder slaapmaatje geeft te veel en langdurig spanning in de nek en lage rug en is meestal de veroorzaker van hoofd- en nekpijn.

NADEEL SLAPEN ZONDER SLAAPMAATJE:  Bij een zijligging/stabiele zijligging zonder slaapmaatje staan de tussen-wervels teveel en te lang op spanning.

Oplossing

Leer slapen met “het Slaapmaatje”, dat zorgt ervoor, dat het bovenlichaam niet door-kantelt.
Een slaaprol kleiner dan 110 cm werkt niet, omdat dan alleen het bovenlichaam niet kantelt, maar wel het onderlichaam.
Bij het slapen met alleen een kussen of dekbed tussen de knieën kantelt alsnog het bovenlichaam naar voren.
Bij een te dikke slaaprol komen de knieën en het bekken te ver uit elkaar te staan, waardoor er te veel spanning op de ruggenwervels komt te staan.

Het slaapmaatje is eenvoudig te Bestellen

Buikligging

Een verkeerde slaaphouding kan er toe leiden, dat de nek niet goed ondersteund wordt.
Een extreem voorbeeld van een verkeerde slaaphouding is “Het slapen op de buik”.
Bij een verkeerde slaaphouding (buikligging) staat het steunweefsel van de nek (kapsels en banden) gedurende langere tijd op spanning.
Kijk daarom voordat u gaat slapen, naar uw eigen kussen en let vooral op, in welke houding u in de nacht of ´s ochtends wakker wordt.
Een verkeerde slaaphouding leidt niet alleen tot nekklachten, maar kan ook tot hoofdpijn leiden. Hoofdpijn ontstaat vaak door problemen in de bovenste nekwervels.

Amerikaanse schattingen lopen zelfs op tot 70%, dwz dat in 7 van de 10 gevallen van hoofdpijn, deze veroorzaakt wordt door problemen in de nek. Door in de toekomst te gaan slapen met de Anti Nekpijn Pillow  en het Slaapmaatje schept u voor uzelf een slaapklimaat, waarbij het lichaam (wervels en spieren) in stabiele zijligging, veel beter wordt ondersteund, waardoor de pijn afneemt en u van een veel betere nachtrust geniet.