Sky-Mat Matras

The Sky is the limit

Je kunt niet beter slapen dan op een 28cm 100% volschuim natuurlatex matras met een echte schouderzone. Geen losse platen, want die kunnen verschuiven.
Laat je dus niet misleiden door lage prijzen voor natuurlijk latex, want gezien de wereld prijs van 100% natuurlatex en de arbeid, dat ervoor gedaan moet worden om het te verwerken uit de rubberboom Hevea Brasiliensis, kan dit nooit 100% natuurlatex zijn.

,,SKY- Mat” matrassen hebben een open celstructuur, dus hebben zeer goede klimaat-eigenschappen. Ze ventileren goed, voeren het lichaamsvocht goed en snel af en hebben een optimale klimaat-regulering. Ze zijn: warm in de winter en koel in de zomer, zijn de oplossing voor mensen met Rugpijn, Schouderpijn, pijn aan de Heupen, Artrose, Reuma, Fibromyalgie, Bechterew en Scoliose.


De matras is leverbaar in soft, medium en firm en heeft een zeer elastische tijk met handvaten en is gevuld met 500 gram lamswol per m2.

WAT ZIJN DE ECHTE PROBLEMEN BIJ HET SLAPEN.

A: Je hebt te veel druk op de schouders in zijligging   (Hierdoor beland je in de diepe slaap, door de zwaartekracht in de tussenhoudingen zij/buik of zij/rug, wat verkeerde houdingen zijn. De oplossing is slapen met  (,,Het Slaapmaatje”)

B: Je hebt te weinig ondersteuning aan de onderrug
(Je matras is te oud (kuilt) of de bedbodem geeft geen ondersteuning.
Dit komt vaak voor bij spiraalbodems, 42 lats lattenbodems en oude doorgezakte boxsprings)

C: Je hebt teveel warmte tijdens de nacht (Dit zie je vaak bij slapen onder synthetische dekbedden en matrassen met synthetische vullingen)

D: Je hebt last van allergieën Dan is een natuurlatex matras de beste optie voor u, omdat natuurlatex van nature beschikt over een antibacteriële functie, weert het schimmel- en huisstofmijt. Let op: Dit doen alleen 100% natuurlatex matrassen. Hoe meer het aandeel synthetische latex is, hoe meer het de warmte langer vast houdt. Hierdoor zal het matras klam en warmer aanvoelen en gaat u sneller transpireren.

Wie zijn wij?

Mijn naam is Charlotte Melis-Pouwels
Mijn vader Ton had 32 jaar een beddenwinkel Sleepy, later Topslapen in het centrum van Arnhem, welke ik in januari 2020 heb overgenomen.
In 2018 had ik reeds een 2e beddenwinkel Topslapen geopend in Elst bij Nijmegen.
Al vele jaren hebben wij deze online verkoopsite www.slaapwinkel.nl  

FAQ

Hoe worden SKY-Mat matrassen bij de klant geleverd?

Onze SKY matrassen worden door eigen monteurs bij de klant thuis geïnstalleerd, er wordt met de klant getest omtrent de juiste hardheid van de matras en indien gewenst voorzien van moltons en hoeslakens. Ook wordt er met de klant gekeken en geadviseerd omtrent de aanwezige bedbodems 
The Sky is the limit.

Waarom is 100% Natuurlatex het beste schuim om op te slapen?

100% Natuurlatex  is punt-elastisch, het is soepel, zacht, veerkrachtig en geeft een zeer goede ondersteuning, is goed in de opname van vocht, voelt lekker warm in de winter, geen metaal in de matras, heeft een wol afdekking in de tijk voor de juiste vochtregulatie.

Waarom zijn jullie ,,SKY- Mat” matrassen 28cm hoog?

Als je wilt slapen als op een wolk met een echte soepele schouderzone, zodat je nooit meer je pijnlijke schouder voelt, ga dan voor deze elastische, zeer luxe 28cm 100% natuurlatex SKY- Mat Matras. Natuurlijk zijn er genoeg dunnere latex matrassen te koop van 18 of 20cm, maar dan krijgt u nooit het comfort als bij de 28cm SKY- Mat matras.

Kunnen SKY matrassen op elke bedbodem en ook op elektrische bedbodems?

Ja, een SKY-Mat matras heeft door haar hoogte van 28cm natuurlatex voldoende veerkracht voor op elke bodem. Alleen voor een lange levensduur heeft een 28 lats verende en kantelbare lattenbodem of een pocketveren boxspring onze voorkeur.

Hoe bepaal je soft – medium - firm, ofwel de juiste hardheid van de matras?

Hierbij is volgens ons de bedbodem het belangrijkste onderdeel. Zie het als de fundering van je matras.

* Slaap je op een slechte bodem zoals: een  spiraal, een 42 lats lattenbodem,  of een oude hangende bonell boxspring en je wilt deze bodems niet veranderen, (is niet ons advies) kies dan altijd voor firm.
* Ben je boven de 100kg en je wilt meer OP de matras liggen, ga dan voor firm.
* Heb je wel een goede 28 lats verende en kantelbare lattenbodem of een pocketverende boxspring is de keuze zeer persoonlijk.
Wil je lekker in de matras zwijmelen zonder veel druk op je schouders, dan ga je voor soft.
* Ben je meer voor gemiddeld slapen, ga dan voor medium.

Hoe meer je op de matras ligt, hoe beter je kunt draaien, maar hoe meer je ook zult draaien door pijnprikkels op de schouders en de heupen. Lekker slapen in de diepe slaap is het gevolg van zo weinig  mogelijk draaien.

Omdat geen enkel lichaam gelijk is en elk lichaam veranderd, (denk aan vrouwen met brede heupen of vrouwen, die in verwachting zijn en mannen met extra brede schouders, ligt een ,,SKY- Mat” matras in de persoonlijke keuze van soft, medium of firm altijd goed. Dit komt, omdat dit uitzonderlijk elastisch natuurlatex materiaal zich volledig aanpast aan de contouren van elk lichaam, mits op de juiste bedbodem.

Kunnen wij proefslapen?

Wij kunnen u met zekerheid en overtuiging zeggen: ,,U gaat slapen als op een wolk op het SKY- Mat matras, omdat deze 100% natuurlatex matras, het beste is dat moeder aarde ons kan geven.

Stel, dat een van ons beiden toch niet lekker slaapt?

Indien u heeft gekozen voor de hardheid, die niet bij u past, ruilen wij de latex kern GRATIS binnen 2 maanden bij u thuis om voor een andere hardheid (soft – medium of firm) . Mocht u echt niet kunnen slapen op de SKY-Mat matras, (wat wij ons met al onze ervaring niet kunnen voorstellen), vragen wij u naar onze winkels te komen om te kiezen voor die matras, die wel bij u past.
Wij zijn pas tevreden als u lekker slaapt.

Hoe lang gaan SKY-Mat matrassen mee en waarom zijn deze matrassen duurder dan b.v. Emma matrassen?

Het eerlijke antwoord is:
a: De grondstof van 100% natuur latex is vele malen duurder, maar de levensduur is langer, dan van synthetische schuimen. Bij een SKY- Mat matras investeert u 0.30 cent per nacht. Vergelijk dat eens met uw dagelijkse kopje koffie in de stad.
b: De Consumentenbond test niet op ligcomfort, maar alleen op levensduur en wasbaarheid van de tijk.
(Bij luxe schoenen gaan leren zolen eerder stuk dan synthetische, echter vraag maar eens aan de klanten van Van Bommel welke het lekkerste lopen)
c: Een SKY-Mat natuurlatex matras heeft een veel langere levensduur (15 jaar mits op een goede bedbodem) en is te luxe om in een kartonnen doos te versturen.
(Onze 100% natuurlatex matrassen voldoen aan alle internationaal erkende normen rond veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid d.m.v. de volgende Europese certificaten Eco-institut, Euro latex, LGA tuv en Oeko tex standaard 100)

Kan ik in de winkel proef liggen op deze matrassen?

Ja, in onze winkels in Arnhem en Elst bij Nijmegen kunt u komen proef liggen of u maakt een afspraak en komen wij met de matrassen naar u toe.

Kun je SKY-Mat matrassen ook krijgen in grote maten?

De SKY-Mat matrassen zijn ook leverbaar in 140, 160, 180, en 200cm breed en 210 en 220 lang. Er liggen dan 2 kernen in een tijk. Deze kernen sluiten naadloos aan elkaar aan. Een 100% natuurlatex matras uit EEN stuk is zwaar en niet handelbaar.

Hoe vaak moet je ,,SKY-Mat” matrassen draaien?

Het is voldoende om SKY- Mat matrassen 3 a 4 keer per jaar om te draaien van voeteneind naar hoofdeind voor een langere levensduur. 

Wat is het verschil tussen ,,SKY- Mat” matrassen en merken als Auping Pullman, M-Line en Tempur?

Auping en Pullman maken binnen veringmatrassen met 3cm synthetische latex afdekking. Een oppervlak met veren is gemaakt om verticaal te veren, het buigen van dit oppervlak verminderd de levensduur aanzienlijk) M-Line en Tempur zijn synthetische traagschuim matrassen. Vaak voelen ze hard aan in de winter.

Is de tijk wasbaar op 40 graden?

Nee, de vierzijdig afritsbare natuurlijke Tencel® tijk is door de 500 gr/m2 lamswol niet wasbaar. (Wel chemisch te reinigen) Tencel® neemt tot wel 40% meer vocht op dan katoen en droogt 4x sneller. Met Tencel® heeft u nooit meer een broeierig en vochtig klimaat en heeft u meer comfort en een langere  levensduur. (Gebruik een elastische molton)