Hoe bepaal je de juiste hardheid van de matras ofwel soft – medium - firm?

Hiervoor is de bedbodem bepalend. Zie het als de fundering van je matras.
* Slaap je op een slechte bodem zoals: een 42 lats lattenbodem, een spiraal of een oude hangende bonell boxspring en je wilt deze bodems niet veranderen, (zou niet ons advies zijn) kies dan altijd voor firm

* Ben je boven de 100kg of ben je wat ouder en je wilt meer OP de matras liggen, ga dan voor firm. (Hard voelt deze matras nooit aan)
* Heb je wel een goede 28 lats verende en kantelbare lattenbodem of een pocketverende boxspring is de keuze zeer persoonlijk.
Wil je het waterbed gevoel en lekker in de matras zwijmelen zonder veel druk op je schouders,  ga dan voor soft.
* Ben je meer voor gemiddeld slapen, met veel comfort en ondersteuning, ga dan voor medium.

Hoe meer je op een matras ligt, hoe beter je kunt draaien, maar hoe meer je ook zult draaien door pijnprikkels op de schouders en de heupen. Lekker slapen in de diepe slaap is het gevolg van zo weinig  mogelijk draaien. 

Omdat geen enkel lichaam gelijk is en elk lichaam veranderd, (denk aan vrouwen met brede heupen of vrouwen die in verwachting zijn en mannen met extra brede schouders, liggen ,,SKY- Mat matrassen in soft, medium of firm altijd goed, omdat dit uitzonderlijk elastisch natuurlijk materiaal zich volledig aanpast aan de contouren van elk lichaam, mits liggend op een goede bedbodem.

Daarom kunnen wij u met zekerheid en overtuiging zeggen: ,,U gaat slapen als op een wolk op het SKY- Mat matras, omdat deze 100% natuurlatex matras, het beste is dat moeder aarde ons kan geven.